تصمیم گرفتیم از این به بعد، محتوای خبرنامه را بهصورت اختصاصی برای شما تولید کنیم. بنابراین محتوایی که در خبرنامهها مطالعه میکنید، در سایر کانالهای ارتباطی ما منتشر نخواهد شد.
منتشر شده در ۱۱ بهمن ۱۴۰۱
تصمیم گرفتیم از این به بعد، محتوای خبرنامه را بهصورت اختصاصی برای شما تولید کنیم. بنابراین محتوایی که در خبرنامهها مطالعه میکنید، در سایر کانالهای ارتباطی ما منتشر نخواهد شد.
مدتی است که در حوزه تکنولوژی، نام هوش مصنوعی ChatGPT زیاد به گوش میرسد. ChatGPT یک سرویس چتبات مبتنی بر هوش مصنوعی از شرکت OpenAI است. این بات توانایی تولید متن و ترجمه زبان را دارد و میتواند بنا به درخواستهای مختلف، پاسخهای متنی انسانی تولید کند. هوش مصنوعی GPT میتواند در آینده نزدیک، جایگزین جستوجو در گوگل شود.
ازاینرو، چنین اتفاقی باعث شده تا گوگل که سالهاست به توسعه هوش مصنوعی شهرت دارد، در مقابل ChatGPT احساس خطر کند. در این میان، مایکروسافت سرمایهگذاری چندمیلیارددلاری خود را در شرکت OpenAI بهطور رسمی تأیید کرده است و قصد دارد از هوش مصنوعی در موتور جستوجوی بینگ و سایر محصولات خود استفاده کند.
بر اساس گزارش نیویورک تایمز، مدیران شرکت آلفابت برای ماندن در زمین بازی رقابت با OpenAI و مایکروسافت، از دو بنیانگذار گوگل یعنی لری پیج و سرگئی برین خواستهاند تا به آنها کمک کنند. با بازگشت غیرمنتظره این دو بنیانگذار در تیم اجرایی، آنها طرح اضافهکردن چتبات به موتور جستوجوی گوگل را تایید کردهاند.
در خبر دیگری آمده است که گوگل قصد دارد، امسال بیش از ۲۰ محصول جدید هوش مصنوعی را روانه بازار کند و نسخهای از موتور جستوجوی خود با قابلیت چتبات را به نمایش بگذارد.
نزدیک به ۱۸ ماه از آخرین بهروزرسانی برنامه Google Podcasts میگذرد و گزارشها نشان میدهد که گوگل بیسروصدا، در حال حذف پادکستهای امبدشده از نتایج جستوجو است. در گذشته، کاربران میتوانستند پادکستها را مستقیماً از SERP گوگل گوش کنند.
البته این تصمیم به معنای کنارهگیری از صنعت پادکست نیست. به گفته سخنگوی گوگل، آنها دائماً در حال آزمایش راههایی برای بهبود تجربه کاربران خود هستند. تغییر استراتژی گوگل باعث میشود تا افراد کانالهای مختلف پادکست را دنبال کنند؛ زیرا دیگر نمیتوانند از طریق جستوجو در گوگل به آنها گوش دهند.
طبق گزارش رسانه خبری بلومبرگ در سال ۲۰۲۱، یوتیوب به دنبال استخدام فردی بود که مدیریت پروژه پادکست یوتیوب را بر عهده بگیرد. این گزارش نشان میدهد که گوگل متعهد به بهبود تجربه پادکست در یوتیوب است و میخواهد کاربران را به یوتیوب یا سایتهای ارائهدهنده پادکست هدایت کند.
گوگل با بهروزرسانی دستورالعملهای فید گوگل دیسکاور، روی چند عنصر ضروری فید برای نمایش محتواها در گوگل دیسکاور تاکید کرد. Google Discover Follow یکی از اجزای Google Discover است. ویژگی Follow به کاربران این امکان را میدهد تا یک سایت را دنبال کنند و جدیدترین محتواهای آن را در برگه «Follow» در Discover کروم دریافت کنند. از این طریق، جریان ترافیکی ثابتی جدا از Google News و Google Search برای سایتها ایجاد میشود.
برای اینکه بتوان از این ویژگی گوگل استفاده کرد، باید فید RSS یا Atom در سایت بهینه شود. بسته به اینکه ناشران چگونه فیدهای RSS/Atom را در سایت خود پیکربندی میکنند، کاربران میتوانند سایت اصلی یا دسته خاصی از آن سایت را دنبال کنند.
در دستورالعمل جدید گوگل آمده است که از قراردادن اطلاعات درست در دو تگ <title> و <link> فید مطمئن شوید. نبود این دو عنصر در فید گوگل دیسکاور، باعث میشود گوگل نتواند فید را بهخوبی درک کند و آن را برای کاربران نمایش دهد.
در حال حاضر، دکمه Follow در زبان انگلیسی و در ایالات متحده، نیوزلند، آفریقای جنوبی، بریتانیا، کانادا و استرالیا که از Chrome Android استفاده میکنند، در دسترس است.
اگر هنوز از گوگل دیسکاور ترافیکی روی سایت خود ندارید، حتماً مقاله «چطور محتوای خود را وارد گوگل دیسکاور کنیم؟» را بخوانید.
گوگل اعلام کرده است که Google Optimize و Optimize 360 پس از ۳۰ سپتامبر از دسترس خارج میشوند و به کاربران توصیه میکند تا قبل از این تاریخ، دادههای موردنیاز خود را دانلود کنند.
Google Optimize ابزاری برای آزمایش سریع صفحات سایت و نحوه تعامل کاربران با عناصر در صفحه است. در روش «A/B Test» با ابزار گوگل اپتیمایز، یک قسمت از سایت را تغییر داده و عملکرد این تغییر را با حالت اولیه آن مقایسه میکنیم و در نهایت میزان موفقیت قبل و بعد تغییرات را میسنجیم.
به گفته یکی از اعضای تیم Google Optimize: «گوگل قصد دارد قابلیت A/B تست را در GA4 گسترش دهد. در حال حاضر گوگل در حال یکپارچهسازی سیستم آزمایش A/B است تا کسبوکارهایی که از هر ابزار تستی استفاده میکنند، بتوانند دادههای خود را به GA4 منتقل کنند.»
البته تا زمانی که گوگل بخواهد این تغییرات را در GA4 ایجاد کند، بهتر است کسبوکارهایی که دائماً از این ابزار استفاده میکنند، به فکر جایگزین ابزار جدید باشند.
عضویت در خبرنامه
ایمیل خود را وارد کنید تا از جدیدترین اخبار و مقالات حوزه دیجیتال مارکتینگ مطلع شوید.
"*" قسمتهای مورد نیاز را نشان می دهد
تهران، ناحیه نوآوری شریف، خیابان آزادی، نرسیده به دانشگاه شریف، خیابان قدیر، بنبست هفتم، پلاک 1، ساختمان تریبون
کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت تریبون است.